torstai 29. marraskuuta 2012

Tervetuloa uuteen osoitteeseen

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin siirtymään Vuodatuksesta tänne Bloggeriin. Vanhoja tekstejä siirrän pikkuhiljaa. Tällä hetkellä tekstit näyttävät ihan ok kirjoittaessa niitä, mutta muuttuvat hassuksi kun on julkaistu. Missäköhän on vika? Ulkona on aivan mieletön tuuli, mutta onneksi sitä pelättyä lumimyrskyöä ei ainakaan vielä ole tullut...
Tuulen ulvoessa nurkissa muistellaan viime kesää tämän yhden kuvan turvin ;)

tiistai 13. marraskuuta 2012

Katkarapukierteet

Nämä helpot ja maistuvat kierteet on helppo muuttaa erimakuiseksi vaihtamalla täytettä. Katkarapu sopii loistavasti, mutta kylmäsavupororouheestakin tulisi varmasti aivan mahtavia, tai kanasta tai juustosta...Täsä kuvassa kierteet pororullien kanssa ;)

Pohja: 200 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte: 100 g tuorejuustoa (meillä valkosipuli-yrtit)
170 g katkarapuja
tillisilppua (me jätettiin ilman)
Nypi jauhot pehmeään voihin ja sekoita joukkoon juustoraasta ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, levitä päälle tuorejuusto ja ripottele pinnalle valutetut katkaravut ja tilli.
Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa 12 palaan. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin uunipellin päälle (litistä niitä samalla hiukan) ja voitele kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Nämä maistuvat myös kylmänä. Ohje on Ulla Svenskin.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Peruna-pororullat

Tässä loistava pikkunaposteltavan ohje.

Rieskat:
2½ dl perunasosetta (laitoin porkkanaperunasosetta)
½ tl suolaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g kylmäsavupororouhetta
1 paprika
1 sipuli (voi hyvin jättää poiskin)
persiljasilppua maun mukaan
200 g tuorejuustoa (itse laitoin yrttituorejuustoa)
Valmista perunasose ja jäähdytä se. Lisää suola ja jauhot, sekoita nopeasti sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele pellille suorakaiteen muotoisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista täyte. Pilko paprika, sipuli ja persilja pieneksi, sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää pororouhe. Levitä täyte rieskojen päälle ja kääri rieskat tiukalle rullalle tuorekelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Leikaa rullat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarvittaessa kiinnitä saumakohdasta coctail-tikulla.
Ohje on loistavalta Ulla Svenskiltä.

torstai 8. marraskuuta 2012

Vuohenjuusto-tomaattikiekot

Tässä makoisa pikkusuolaisen ohje.

Pohja:
1½ dl vettä
½ dl porkkananmakuista muusijauhetta (Rainbow)
150 g ranskankermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
Päälle:
250 g vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
yrttimaustetta

Sekoita vesi ja perunamuusijauhe keskenään. Kun seos on turvonnut, lisää joukkoon ranskankerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pehmeä voi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi lepämään.
Kauli taikina levyksi. Ota pyöreällä muotilla (halk. 6 cm) paloja. Laita palat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja laita pohjien päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja laita vuohenjuuston päälle. Ripottele pinnalle yrttimaustetta.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne näytävät kypsiltä. Nämä maistuvat myös loistavilta kylmänä.
Ohje on Ulla Svenskin.