sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Peruna-pororullat

Tässä loistava pikkunaposteltavan ohje.

Rieskat:
2½ dl perunasosetta (laitoin porkkanaperunasosetta)
½ tl suolaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g kylmäsavupororouhetta
1 paprika
1 sipuli (voi hyvin jättää poiskin)
persiljasilppua maun mukaan
200 g tuorejuustoa (itse laitoin yrttituorejuustoa)
Valmista perunasose ja jäähdytä se. Lisää suola ja jauhot, sekoita nopeasti sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele pellille suorakaiteen muotoisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista täyte. Pilko paprika, sipuli ja persilja pieneksi, sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää pororouhe. Levitä täyte rieskojen päälle ja kääri rieskat tiukalle rullalle tuorekelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Leikaa rullat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarvittaessa kiinnitä saumakohdasta coctail-tikulla.
Ohje on loistavalta Ulla Svenskiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti