tiistai 13. marraskuuta 2012

Katkarapukierteet

Nämä helpot ja maistuvat kierteet on helppo muuttaa erimakuiseksi vaihtamalla täytettä. Katkarapu sopii loistavasti, mutta kylmäsavupororouheestakin tulisi varmasti aivan mahtavia, tai kanasta tai juustosta...Täsä kuvassa kierteet pororullien kanssa ;)

Pohja: 200 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte: 100 g tuorejuustoa (meillä valkosipuli-yrtit)
170 g katkarapuja
tillisilppua (me jätettiin ilman)
Nypi jauhot pehmeään voihin ja sekoita joukkoon juustoraasta ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, levitä päälle tuorejuusto ja ripottele pinnalle valutetut katkaravut ja tilli.
Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa 12 palaan. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin uunipellin päälle (litistä niitä samalla hiukan) ja voitele kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Nämä maistuvat myös kylmänä. Ohje on Ulla Svenskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti