keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka kera mansikan

Sen verran oli pihalla kasvava raparperi kasvanut pituutta, että sai kevään ensimmäisen raparperipiirakan tehtyä. Kylläpä olikin hyvää... :)
Joukkoon lisäsin pakkasesta rasiallisen mansikoita. Tähän voi laittaa mitä marjoja sattuu pakkasessa/tuoreena olemaan.



Raparperi-mansikkapiirakka

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl margariinia
½ dl maitoa

Päälle:
2 raparperinvartta (tai yksi iso)
reilu desi pakastemansikoita

Muruseos:
25 g margariinia
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, juokseva margariini ja maito. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Ripottele paloiteltu raparperi ja mansikkalohkot pohjan päälle.

Valmista muruseos. Sekoita käsin margariini, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Kun tekee kaksinkertaisen annoksen, niin saa pellillisen piirakkaa.
Hyvää jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti