keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Valkosuklainen vanilja-raparperipiirakka

Raparperileivonnaiset jatkuvat... Lyhyessä ajassa raparperit ovat kasvaneet hurjasti.
Tämä maukas ohje on Kinuskikissalta.



Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 pss Blå Band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
3 vartta raparperia

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään noin 10 minuutiksi.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.
Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros pois. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Minä annoin piirakan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Herkuttele sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hyvää, itsekin tehny monta kertaa :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Löysin tänne vanhan blogisi kautta, tarkemmin ottaen lyhtypuun ansiosta. Olen koittanut metsästää sellaista, olisi niin ihana! Oletko nähnyt niitä myytävän missään sen jälkeen kun omasi ostit? jos viitsit niin vastailla voi hmm0203@hotmail.com

    Ihanaa syksyn odotusta

    VastaaPoista