Sain pitkästä pitkästä aikaa Hermannin juuren. Hermannia ei voi ostaa kaupasta, vaan sen juuri saadaan ystävältä, tuttavalta, naapurilta..
Hermannin ohjeita on erilaisia, mutta tämä saamani oli erittäin maukas yksilö :)
Tämän Hermannin ohje löytyy myös Myllyn Paras -sivuilta.
1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5 dl sokeria
150 g pehmeää margariinia
3 munaa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g pähkinöitä
100 g suklaata
2 tl kanelia
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Hermannin juuren pystyy myös itse valmistamaan. Aloita 4 päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ensimmäisestä päivästä lähtien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti