sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Tiistaina vietetään Runebergin päivää. Runebergin tortut kuluvat jokavuotisiin leivonnaisiini. Ja ah ne ovat niin hyviä, varsinki ne ensimmäiset jotka tekee.
Ohjeeni on vanha, taitanee olla 70-luvulta. Ohje löytyy myös vanhasta Vuodatuksen blogista (joka on uudistuksen jälkeen kyllä hyvin sekainen). Itse pidän enemmän tällaisesta matalasta tortusta, kuin "oikeasta" korkeasta.


200g voita

1½dl sokeria

2 kananmunaa

1½dl korppujauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutus



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munamassaan.

Jaa taikina paperisiin leivosmuotteihin.Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Nosta jokaiselle leivokselle heti uunista otettua hilloa. Jäähdytä.

Tee sokerikuorrutuksesta (itse käytin kaupan valmista) rinkula hillon ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti