Tiistaina vietetään Runebergin päivää. Runebergin tortut kuluvat jokavuotisiin leivonnaisiini. Ja ah ne ovat niin hyviä, varsinki ne ensimmäiset jotka tekee.
Ohjeeni on vanha, taitanee olla 70-luvulta. Ohje löytyy myös vanhasta Vuodatuksen blogista (joka on uudistuksen jälkeen kyllä hyvin sekainen). Itse pidän enemmän tällaisesta matalasta tortusta, kuin "oikeasta" korkeasta.
200g voita
1½dl sokeria
2 kananmunaa
1½dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutus
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munamassaan.
Jaa taikina paperisiin leivosmuotteihin.Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Nosta jokaiselle leivokselle heti uunista otettua hilloa. Jäähdytä.
Tee sokerikuorrutuksesta (itse käytin kaupan valmista) rinkula hillon ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti