Kala sopii mainiosti piirakan täytteeksi ja piirakat ovat loistavaa "iltaruokaa".
Pohjan ohje on hyväksi havaitun Kaarina Roinisen.
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g margariinia tai voita
1 dl silputtua persiljaa
1½ dl kylmää vettä
Täyte:
300g savustettua lohta
2 dl pippuriruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä hienoksi silputtu persilja (minulla ei ollut persiljaa, korvasin sen yrttimausteella). Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Anna taikinan levätä kylmässä hetken.
Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi levyksi+reunat (halkaisija 25-27cm) ja nosta levy kaulimen avulla vuokaan. Taputtele se tasaisesti vuokaan jauhoisella kädellä. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (kuten minä tein).
Paista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
Levitä pohjan päälle perattu lohi ja juustoraaste. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuutia.
Anna piirakan tekeytyä hetken ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti