tiistai 15. tammikuuta 2013

Kanapiirakka

Tämän maukkaan piirakan pohjan ohje on napattu Kinuskikissan kirjasta. Täyte on mitä kaapista löytyi... :)


Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 dl juustoraastetta
150 g voita
½ dl kylmää vettä

Täyte:
½ pkt broilerin sisäfileitä
½ sipuli
3 luumutomaattia
½ suippopaprika
2 dl juustonmakuista ruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Valmista pohja. Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa kana pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja paprika, viipaloi tomaatit.
Ruskista kana, mausta haluamallasi tavalla ja lisää joukkoon sipuli ja paprika.
Esipaista pohjaa 200 asteen uunissa 10 minuuttia. Lisää kana-sipuli-paprikamassa. Levitä päälle tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään, kaada täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.
Anna piirakan hetken tekeytyä ennenkuin laitat sen tarjolle. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti