tiistai 8. tammikuuta 2013

Focaccia

Focaccia on maukas ja helppotekoinen leipä.
Tämä minun ohjeeni on hyväksi havaittu Kaarina Roinisen ohje.
Ohjeessa leivän päälle laitetaan aurinkokuivattua tomaattia ja oliiveja, jotka minä olen jättänyt pois.


3 dl vettä
20g hiiva tai kuivahiivaa pakkauksen ohjen mukaan
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 dl juustoraastetta
6-7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää joukkoon suola, valkosipulijauhe sekä juustoraaste.
Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy.
Anna levätä lämpöisessä paikassa peitettynä 10 minuuttia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (noin 30-40cm) ja vedä leivinpaperin avulla pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
Painele jauhotetulla sormella koloja taikinaan.
Halutessasi voit painella taikinaan tomaattipalat ja oliivit.
Ripottele pinnalle sormisuolaa. Pistele haarukalla sinne tänne reikiä, että leipä paistuu tasaisesti eikä kupruile.
Paista 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti