sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kirsikan suklaakakku

Tämän herkullisen kakun ohje on Kinuskikissan kirjasta.
Tein kakun keväällä nuoremman tyttäreni lakkiaisiin. Ohje löytyy myös vanhasta blogistani.


80g tummaa suklaata

175 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi joukoon suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuutia (minulla oli ala-tasolla 45 min). Testaa kypsyys.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa enenn kumoamista lautaselle.

Koristele tomusokerilla tai sulatetulla suklaala ja kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti