keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Savukalapihvit

Jotta ei aina tulisi kotona tehtyä samoja ruokia, päätimme mieheni kanssa joka viikonloppu valita Helsingin Sanomien Ruokatorstai -kirjasta sellaisia ohjeita, joita emme ole aiemmin tehneet. Tammikuusta löytyi montakin hyvältä vaikuttavaa ohjetta. Minulla on parisen vuotta ollut tuo kyseinen kirja. Siinä on loistava opus.
Nämä savukalapihvit ovat erittäin makoisia, suosittelen.


100g purjoa
1 rkl öljyä
4 keitettyä perunaa
4-5 dl perattua savukalaa
½ dl kermaa tai maitoa
1 kananmuna
½ tl timjamia tai kirveliä
1/4 tl rouhittua pippuria

Silppua pesty purjo (me emme kaupasta löytäneet hyvää purjoa, joten laitoimme sen sijaan sipulia). Kuumenna öljy pannussa ja kuullota silppu pehmeäksi. Jäähdytä hieman.
Kuori ja survo perunat. Sekoita mukaan savukala, purjo, maito, kananmuna ja mausteet. Tarkista maku.
Kuumenna lettupannu, rasvaa syvennykset ja nosta kalaseosta noin ruokalusikallinen joka syvennykseen ja painele pihveiksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tarjoa pihvien kanssa perunasosetta ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti