Tässä raikas kääretorttuohje.
Ohjeen nappasin uusimmasta Koti ja keittiö lehdestä. Kuorrutus on täälä kertaa keväisen keltaista :)
Tämä torttu matkasi äidilleni.
Edellisestä kerrasta, kun tein kääretorttua, olikin kulunut aikas pitkä tovi.
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1½ dl kuohukermaa
n. 2 dl Lime curdia
Päälle:
250 g sokerimassaa
koristeita
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia tai kunnes taikina saa väriä ja kypsyy. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kääretorttulevy paperille. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi.
Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä Lime cud jäähtyneelle pohjalle. Lusikoi päälle reilu puolet kermavaahdosta. Kääri napakalle rullalle. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki (tai seuraavaan aamuun kuten minä tein).
Levitä ohut kerros kermavaahtoa rullan päälle. Kauli sokerimassa levyksi ja nosta kaulimen avulla rullan päälle. Siisti reunat veitsellä. Painele tiiviisti rullaa vasten, reunat rullan alle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti