torstai 18. huhtikuuta 2013

Kinkku-tomaattipiirakka

Tässä maukkaassa piirakassa on kevyempi pohja.



Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
250 g kalkkunarouhetta
1 paprika pieniksi pilpustettuna
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
5 mini luumutomaattia

mausteita maun mukaan (minulla Italialaista mausteseosta, Santa Marian Pasta Basilico-mausteseosta)

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää voi ja vesi. Sekoita nopeaan tasaiseksi, älä vaivaa. Painele voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille, käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Levitä pohjan päälle ensin kinkkurouhe, sitten paprikasuikaleet. Mausta makusi mukaan. Lisää juustoraaste. Sekoita munat ja kerma keskenään, niin että munien rakenne rikkoontuu. Kaada piiraan pinnalle. Lisää lopuksi pinnalle viipaloidut tomaatit.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti