torstai 25. huhtikuuta 2013

Pistaasi-valkosuklaa-cookiet

Pitkästä aikaa tein pikkuleipiä. Tämä helppo ja maukas ohje löytyi uusimmasta Maku-lehdestä.
Ohjeesta tulee noin 80 kpl.



200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
100g kuorellisia suolattuja pistaasipähkinöitä
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Kuori ja rouhi pistaasit karkeaksi rouheeksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja valkosuklaa taikinaan.
Yhdistä jauhota ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm pitkäksi tangoksi. Kääri tangot kelmuun ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.
Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7-8 minuuttia.
Koristele jäähtyneet keksit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti