sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Key Lime pie

Tässä raikkaan makea piirakan ohje. Tämä oli meillä tarjolla pääsiäisenä (ja nyt vihdoin sain laitettua sen ohjeen tänne blogiin).
Ohje on myös vanhassa blogissani. Itse olen napannut ohjeen Open kafe -blogista.


Key Lime Pie

Pohja:

13 Digestive keksiä

100 g margariinia sulatettuna

Täyte

5 kanamunan keltuaista

400 g kondensoitua maitoa

1 dl limemehua

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos tiiviisti irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 10 minuuttia. Itse huomasin, että minun vuokaani tuo pohjan määrä oli vähän liian nafti. seuraavalla kerralla täytyy tehdä 1½ kertainen annos.

Vatkaa keltuaisia kulhossa, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa, kunnes seos on vaahtoa. Lisää limettimehu. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua (mielellään jääkaapissa parin tunnin ajan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti