tiistai 9. huhtikuuta 2013

Rooma

Vietimme ennen pääsiäistä neljä ihanaa päivää keväisessä Roomassa. Paljon näimme, mutta paljon jäi myös näkemättä.
Hauskinta oli, että paikalliset pukeutuivat edelleen toppatakkeihin, vaikka lämpötila pyöri +15 asteessa... samaan törmäsimme Barcelonassa ollessamme siellä toissavuonna marraskuun alussa :)
Tässä muutama kuva matkastamme.Otimme kaikenkaikkiaan yli 400 kuvaa, kuvattavaa oli niin paljon...

Uuden Paavin Franciscus I:n virkaanastujaismessu osui yhteen matkapäiväämme. Menimme Vatikaaniin sitä katsomaan, tai niin lähelle kun pääsi. Siellä oli muutama muukin ihminen meidän lisäksi :). Itse messusta näytettiin kuvaa isoilta screeneiltä.Colosseum, aivan mahtava paikka. Kun miettii millaisilla työkaluilla sitä on aikoinaan rakennettu...


Yksi tietty ehdoton käymiskohde oli Fontana di trevi, kaunista kaunista. Tämä suihkulähde ei sijainnut avomaisella paikalla kuten monet muut suihkulähteet, vaan ympärillä oli taloja ja lähde oli talossa kiinni.


Espanjalaiset portaat olivat myös katsomisen arvoiset.Kuva myös niiden edessä olevasta suihkulähteestä.


Ja tietenkin Pietartin kirkko. Aivan mielettömän iso, ja upeaa niin upeaa. Kannatti kiivetä 551 rappusta kupoliin, sieltä oli upeat maisemat Roomaan.

1 kommentti:

  1. Samoissa paikoissa olet käynyt kuin minä v.2010 :) Meillä oli hotelli Fontana di trevin lähellä, joten päivittäin tuli mentyä sen ohi ja aina se oli täynnä ihmisiä. Vatikaanin kupoli jäi meiltä kokematta, sinne ei silloin päässyt, harmitti kyllä.

    VastaaPoista