Kananmunasta saa maukasta ja täyttävää ruokaa.
Munakas on helppo tehdä pannulla, mutta sen voi tehdä myös uunissa.
Ohjeen alkuperää en muista. Kuvassa on puolikas annos.
Pohja:
6 kananmunaa
1½ dl kermaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vehnäleseitä
½ tl suolaa
2 rkl saksittua ruohosipulia (minulla yrttimaustetta)
2 rkl ruisjauhoja
Täyte:
1 dl juustoraastetta
100 g sinihomejuustoa/feta-juustoa/kinkkusuikaleita/jauhelihaa (tai voi myös jättää pois kuten minulla kuvassa)
Vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste, leseet, suola, saksittu ruohosipuli (tai yrttimauste)
ja ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos halkaisijaltaan 35x18cm vuokaan (voitele vuoka tai laita leivinpaperi).
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Munakas on hyvää evästä myös seuraavana päivänä (ei kärsi mikrossa lämmittämisestä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti