torstai 27. joulukuuta 2012

Helmikakku

Tämän loistavan kakun ohje on Pullahiiren kirjasta.
Itselläni oli vain Amarula -kermalikööriä, mutta toimi loistavasti.


3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kermalikööriä
150 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kermalikööri. Ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu voi joukkoon. Sekoittele, että voi sulaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan muutamassa erässä vuorotellen liköörin kanssa.
Kaada voideltuun 1½-2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti