lauantai 15. joulukuuta 2012

Konjakkinen luumukakku

Tämän täytekakun tein äidilleni nimipäiväksi.
Mietin pitkään minkälaisen kakun tekisin. Selailin vanhoja joululehtiä ja vuoden 2007 Kotivinkin jouluherkut -lehdestä nappasin tämän ohjeen.



Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 prk luumusosetta (lasten)
50 g valkoista suklaata
1 dl konjakkia

Valmista kakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovaisesti munavaahtoon.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta alin kakkupohja konjakilla (itse tein näin, mutta kakku maistui ehkä hivenen liikaa konjakille. Eli korvaisin osan vaikka sokerivedellä).
Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita luumuseos joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen joukkoon.
Kaada kostutetulle pohjalle puolet täytteestä. Nosta kakkulevy ja kostuta se. Lisää loppu täytteestä ja lisää viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi. Kostuta myös tämä kakkulevy. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Kakun koristelin sokerimassalla. Nosta kakku tarjoiluvadille. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Siisti reunat.
Minä koristelin kakun sokerimassasta tehdyillä joulutähdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti