keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Suklaakakku

Tämä kakku on osa joulutraditioitamme. Ohje on aikoinaan Pirkasta napattu.



200g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

120 g tummaa suklaata

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus:

3/4 dl vettä

½ dl sokeria

2 rk konjakkia

Kuorrutus (itselläni kakussa puolikas annos):

3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia

1½ rkl margariinia

1½ rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 1/4 dl tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele suklaa isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinnaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia.

Kostutus: Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä päivän pari.

Kuorrutus: Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilja- ja tomusokeri. Kaada kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle heti koristerakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti